home rss login register contact
En | Fa

Under Construction

under constraction

The site is under constraction. You can help us to upgrade it's quantity and quality by sending your comments and suggestions via the contact page.

نشست علمی آسیب شناسی برنامه ریزی استراتژیک در سازمان های حوزوی

نشست علمی آسیب شناسی برنامه ریزی استراتژیک در سازمان های حوزوی

نشست علمی آسیب شناسی برنامه ریزی استراتژیک در سازمان های حوزوی با سخنرانی آقای حسین پرکان مدیرکل برنامه ریزی بودجه وارزیابی دفتر تبلیغات اسلامی و نقد آقای دکتر محمدرضا احمدی عضوهیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام روز دوشنبه 94/10/21 ساعت 19 در محل سالن کنفرانس دبیرخانه انجمن های علمی حوزه برگزار شد.

در ابتدای نشست، سخنران برنامه ریزی و مدیریت استراتژیک در سازمان های حوزوی را دارای  اقتضائات خاص خود دانسته ومهم ترین مسائل حول شش محور بررسی شده و الگوی مناسب پیشنهاد می شودوذکر این موارد، به معنی این نیست که سایر سازمان ها، مشمولِ این موارد نمی شوند، لذا ممکن است، دیگرسازمان ها نیز، با برخی از این مسائل، مواجه باشندآقای حسین پرکان محور اول را مسأله محوری و کارکردگرایی ومحور دوم، رویکرد کلینیکال و رویکرد تحلیلی در مسأله محوری ومحور سوم را خودِ مسأله یا علائم مسأله نامیدند وگفتند که رویکرد مسأله یابی کلینیکال، شامل 5 رکن « عارضه یابی،علائم مسأله، رکن علل ایجاد مسأله، روشهای تشخیص )آزمون فرض ها(وتفسیر روش ها )مباحث نظری( »است که به خوبی توانسته علائم مسأله را از خود مسأله تفکیک نمایدوهر یک از ارکان رویکرد کلینیکال را تشریح نمودند.

مدیرکل برنامه ریزی بودجه وارزیابی دفترتبلیغات اسلامی با بیان این که مدیریت سازمان های حوزوی چیزی فراتر از مدیریت یک سازمان معمولی است. باید تمام ابعاد موضوع رامدّ نظر قرار داد و در هر حوزه، از ابزار و تکنیکهای خاص آن بمنظور برنامه ریزی، اجرا و کنترل، استفاده کرد.عدم توجه به این مسأله، منجر به افزایش هزینه ها و عدم کارایی در سازمان خواهد شدافزودند آنچه که در مدیریت سازمان های حوزوی، اهمیت زیادی دارد، برخورداری از نگاه ملی، فراملی و یکپارچه می باشد. در غیر این صورت، هر نوع تلاشی هزینه زا خواهد بود. برای یافتن علل مسائل فرهنگی، باید حوزه های مختلف را که با آن ارتباط دارند، به طور کامل بررسی و تجزیه و تحلیل کرد. بمنظور ارائه تحلیلی بی نقص و جامع، به خبرگی نیاز است. هر چه تحلیلگر از خبرگی لازم برخوردار باشد، تصمیمات اتخاذ شده و کیفیت تحلیلها، بهتر خواهد بود.

ایشان تبیین صحیح معیارها و شاخص هارا  بهمراه استفاده صحیح از آن، مهمترین رکن روش کلینیکال دانستند. وی درادامه محور چهارم بوروکراسی و مدیریت حوزه های علمیه و محور پنجم را شتاب زدگی در استفاده از مدل های غیربومی ومحور ششم، ضعف نیروی انسانی در طرح و برنامه ها و بخش های ستادی در سازمان های حوزوی برشمردند.

 ایشان درادامۀ نشست با پیشنهاد الگوی شش مرحلۀ  )بر اساس الگوی نظام جامع بودجه ریزی عملیاتی(وبیان این که بسیاری از کشورهای در حال توسعه اقدام به اجرای آن کرده اندو جمهوری اسلامی نیز در برنامه های چهارم و پنجم توسعه و سیاستهای نظام اداری بر اجرایی سازی این الگو تأکید کرده است . برخی از مزایای این الگو را بیان نمودند

دانشجوی دکتری مدیریت،  مزایای این الگوی پیشنهادی را افزایش 16 درصدی بهره وری از زمان شروع بهره برداری از این الگو در کشورهای در حال توسعه و همچنین امکان فراهم نمودن برنامه ریزی مسأله محور را بطور عملی برای سازمان دانستند

آقای حسین پرکان در پایان با اشاره به مزیت  بهره گیری از نظام ارتباطی و امکان تفکیک علائم مسأله از خود مسأله وبرنامه ریزی برای هر دو و با شفاف سازی ویژه ای که این نظام در مرحله اول خود انجام می دهد، افزود این مدل بوروکراسی را قابل پذیرش می نماید.ویک الگوی تدریجی و گام به گام است که برای هر کشور یا هر سازمان با هر سطحی از پیشرفت، قابل اجراست. لذا این مدل، گام به گام، متناسب با وضعیت هر کشور و سازمانی، توسعه می یابد و فرایند بومی شدن را طی می کند. این مدل، با برنامه هایی که برای افزایش کارایی و اثربخشی دارد، خود به خود، شرایط بهتری را برای ارتقاء نیروی انسانی و تخصص گرایی را فراهم می آورد.

درخاتمه نشست ناقد محترم آقای دکتر محمدرضا احمدی ضمن تشکر از سخنران، به بیان نقاط ضعف واشکالات وایرادات پرداختند. وآقای حسین پرکان بعداز پاسخ گویی به اشکالات مطروحه از طرف ناقد محترم وحضار ابراز امیدواری کردند ازنظرات صائب منتقدین در جهت اصلاح طرح بهره خواهندبرد.