درباره کتاب:
کتاب مدیریت اسلامی، تألیف آقای دکتر علی اکبر افجهای، جزو اولین کتابهایی است که در مورد مدیریت اسلامی، نوشته شده است. تاریخ تدوین این کتاب به سال 1358 بر میگردد؛ زمانی که نویسنده مباحثی را در مورد مدیریت اسلامی به صورت سلسلهوار در قالب مقالاتی در روز نامه کیهان منتشر نموده که سپس به صورت جزوه درسی توسط مرکز نشر دانشگاهی و سر انجام در سال 1364 توسط انتشارت جهاد دانشگاهی به صورت کتاب منتشر گردیده است. این کتاب در سال 1388، با نشر توسط جهاد دانشگاهی واحد علامه طباطبایی تهران، به چاپ هشتم رسید. با این تفاوت که در این مرحله، بحث رهبری به دو زبان فارسی و انگلیسی توسط مؤلف محترم به کتاب اضافه شده است. روش مؤلف، در اکثر مباحث این کتاب، استناد به آیات قرآن کریم و تا حدی روایات است که این امر میتواند از امتیازات و تفاوتهای این کتاب نسبت به سایر کتابهای مدیریت اسلامی باشد؛ به عبارت دیگر، قرآنمحوری، وجه بارز این کتاب است. به طور کلی مباحث این کتاب، در پنج بخش و بیست و هفت فصل نگارش یافته است که در ادامه به صورت اجمالی معرفی میگردد.
بخش اول: مبانی مدیریت اسلامی
فصل اول: مکتب و علم؛ فصل دوم: وجوه تمایزات مدیریت اسلامی با سایر مکاتب؛ فصل سوم: مدیریت اسلامی، یک مقولهی مکتبی؛ فصل چهارم: رهبری از اصول تفکیک ناپذیر مدیریت اسلامی؛ فصل پنجم: با علم تولید، انسان توحیدی نمیتوان ساخت؛ فصل ششم: مدیریت علمی، علمی جز علم تولید نیست.
بخش دوم: مبانی مدیریت منابع انسانی
فصل هفتم: تولید باید در خدمت تعالی انسان باشد؛ فصل هشتم: مدیریت اسلامی هنر هماهنگی، روابط است؛ فصل نهم: مدیریت اسلامی، همه بر "شور" است؛ فصل دهم: مدیر اسلامی، باید از صفات رهبری برخوردار باشد؛ فصل یازدهم: مدیر در پیکر سازمان، مثل مغز در بدن انسان است؛ فصل دوازدهم: انگیزه کار بیشتر، وجدان الهی هر انسان است؛ فصل سیزدهم: بر پایه دو اصل نیکوکاری و پرهیز با هم یاری و همکاری کنید؛ فصل چهاردهم: ترس از خدا مؤثرترین عامل کنترل در سازمان؛ فصل پانزدهم: مدیر اسلامی، فردی است آزاد در زمان و مکان؛ ضمیمه (1)آیات مربوط به حقیقت انسان در قرآن؛ ضمیمه(2) تفسیر آیه پنجم سوره سبأ.
بخش سوم: مبانی مدیریت تولید
فصل شانزدهم: تعریف مدیریت علمی(تولید)؛ فصل هفدهم: برنامهریزی؛ فصل هجدهم: تعیین خطمشی؛ فصل نوزدهم: تهیه شرح عملیات؛ فصل بیستم: طریق اجرای عملیات؛ فصل بیست و یکم: سازماندهی؛ فصل بیست و دوم: هماهنگی؛ فصل بیست و سوم: ارتباطات، نظارت و کنترل.
بخش چهارم: رهبری
فصل بیست و چهارم: علوم رفتاری در مدیریت اسلامی؛ فصل بیست و پنجم: مروری کوتاه بر رهبری و ابعاد گوناگون آن؛ فصل بیست و ششم: رهبری و مدیریت اسلامی؛ فصل بیست و هفتم: رهبری از دیدگاه امام علی(ع).
بخش پنجم: نتیجه گیری
در بخش دیگر و در ادامه، مؤلف مباحث رهبری در مدیریت اسلامی را به زبان انگلیسی و با همان روش استناد به آیات قرآن و روایات، بحث نموده است.
دانلود فهرست و مقدمه کتاب