home rss login register contact
En | Fa

Under Construction

under constraction

The site is under constraction. You can help us to upgrade it's quantity and quality by sending your comments and suggestions via the contact page.

ویژگی ها و شاخص های جامعه پیشرفته از منظر قرآن و حدیث

ویژگی ها و شاخص های جامعه پیشرفته از منظر قرآن و حدیث

       نشست علمی، تخصصی ویژگی ها و شاخص های جامعه پیشرفته از منظر قرآن و حدیث با ارایۀ حجت الاسلام والمسلمین عسکری وزیری روز چهارشنبه هشتم بهمن ماه ساعت 16درسالن کنفرانس انجمن های علمی حوزه توسط انجمن مدیریت اسلامی با حضور پژوهشگران مدیریت برگزار شد.

        سخنران با بیان این نکته که پيشرفت از جمله آرمان‌هاي جوامع در طول تاريخ بوده است. در اديان الهي و از جمله دین مبین اسلام نيز همواره ويژگي‌ها و شاخص های جامعه پيشرفته که منطبق با فطرت بشر و ملاحظه مصالح واقعي مادي و معنوي می باشد، مد نظر بوده است ومكتب اسلام از همگان انتظار دارد كه برترين افراد جامعه باشند. در استخراج شاخص های جامعۀ پیشرفته سه ويژگي مهم را باید درنظر داشت: كاملاً واقع‌بينانه وهمراه با ارایۀ طريق باشد  واهدافي را، اعم از هدف اصلي و نهايي و هدف‌هاي واسط،براي جامعه آرماني تعيين كند كه داراي مراتب باشند تا سهل‌الحصول‌تر بودن پاره‌اي از مراتب آنها، شور و خواست و اراده را در مردم برانگيزد و آنها را به مبارزات اجتماعي و تغيير اوضاع‌و‌احوال موجود، مايل و راغب گرداند.

        وی میزان­ خداباوری، معادباوری­ و ولایت­ باوری را مهم ترین شاخص­های مبنایی، سطح رفاه­، امنیت وعدالت اجتماعی شاخص های ساختاری ورشد امربه معروف ­ونهی­ ازمنکر،تعلیم ­وتربیت­ واخوت اجتماعی برخی ­ازشاخص های­ عملکردی جامعه پیشرفته برشمردند.

            ایشان امید به آینده، روحیه خستگی ناپذیری و مهرورزی نسبت به دیگران را برخی از ویژگی های جامعه پیشرفته دانسته و پیشرفت را حرکت رو به جلو و رو به کمال در فرد و جامعه که شامل تمام ابعاد وجودی انسان و همه جوانب جامعه به طور متوازن و متناسب که هدف آن دست یابی به آینده ای بهتر و استفاده بهینه از نابع مادی و معنوی امت اسلام است را تعریف کردند.

          استاد حوزه ودانشگاه، شاخص ­هاي جامعه پیشرفته در ادبیات رایج را به دو دسته کمی و کیفی تقسیم نموده و شاخص هاي كمي را: اشتغال كامل،توليد (درآمد ) سرانه، سطح بالاي زندگي،اميد به زندگي در بدو تولد،نرخ با سوادي، وجود كالاهاي ضروري براي همه، نرخ مشاركت در فعاليت هاي اجتماعي،نرخ پوشش بيمه هاي درماني و بازنشستگي و آزادي انتخاب يك جامعه، وجود اراده سياسي،عزت نفس، ثبات و امنيت جامعه را از عمده ترين شاخص هاي كيفي ذکرکردند.

        حجت الاسلام عسکری با اشاره به بررسی شاخص های کلان  جامعه پیشرفته از منظر قرآن و حدیث در سه بعد مبنایی، ساختاری، عملکردی، شاخص های مبنایی "میزان خداباوری، میزان معاد باوری، میزان ولایت باوری میزان خودباوري" و شاخص های ساختاری "سطح امنیت وسطح رفاه اجتماعی" و "ترویج امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، ارتقای سطح تعلیم و تربیت در جامعه، افزایش میزان اخوت اجتماعي و رضایت مندی از میزان کرامت انساني در روابط اجتماعی" شاخص های عملکردی هستند که الزاماً در افعال افراد در زندگی اجتماعی، مورد توجه قرار می گیرند.

           عضو انجمن مدیریت اسلامی در پایان نشست، با ذکراین که ­جامعه ­پیشرفته ­اسلامی،جامعه ­ای است که همه افراد آن، به مبانی و دستورات اخلاقی واجتماعی اسلام پای­بند باشند وآن رفتارها را درجامعۀ خود به اجرا در آورند، امید به آینده ، روحیه تلاش مضاعف، مهرورزی، خدمت رسانی و خود ارزیابی مستمررا از مهم ترین ویژگی های جامعه پیشرفته از منظر قرآن و حدیث شمردند و دست یابی به جامعه پیشرفته را مستلزم چند اقدام اساسی ازجمله توجه به تفاوت ماهوی مفاهیم «پیشرفت» و «توسعه»، ارتقاي سلامت و رشد ارزشهاي اخلاقی در نظام مدیریت منابع انسانی کشور، لزوم توجه به فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی دانستندکه البته موفقیت در این عرصه مستلزم توجه جدی متولیان فرهنگ به موضوع تدوین برنامه بلند مدت فرهنگی، عدم موازی کاری در حوزه فرهنگ و التزام عملی نسبت به تحقق عدالت می باشد.

Reply

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.