home rss login register contact
En | Fa

Under Construction

under constraction

The site is under constraction. You can help us to upgrade it's quantity and quality by sending your comments and suggestions via the contact page.

نشست علمی تخصصی مدیریت دینی در نهج البلاغه

نشست علمی تخصصی مدیریت دینی در نهج البلاغه

نشست مدیریت دینی در نهج البلاغه  از سلسله نشست های انجمن مدیریت اسلامی با هدف ارتقای دانش مدیریت در تاریخ 12/11/94 در محل سالن کنفرانس انجمن های علمی حوزه برگزارشد.

بعد از تلاوت قرآن ، دبیرعلمی وناقد نشست حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی آقا پیروز ضمن خوش آمد گویی به اساتید وپژوهشگران مدیریت اسلامی شروع جلسه را اعلام کردند.

دکتر علی نقی امیری عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گام اول جهت ورود به مباحث مدیریت دینی را شروع از درون وداشته های خود دانستند به این معنی که برای استخراج مباحث مدیریت اسلامی باید بدون هیچ پیش فرضی به آیات وروایات مراجعه کرد.

ایشان با اشاره به این که محور تحقیق خود را نامۀ 53 نهج البلاغه «به عنوان مطالعه موردی» قرار داده واز روش تحلیل محتوا برای کشف الگوی مدیریت دینی استفاده کرده اند افزودند: ملاک دسته بندی فراز ها در این پژوهش همان است که در ترجمه و شرح نهج البلاغه فیض الاسلام آمده است. در نهج البلاغه فیض الاسلام، متن نامه به 90 فراز تقسیم و شرحی مختصر هم راجع به فراز ها صورت گرفته است؛ بعد از تبدیل متن نامه به 692 قسمت، با در نظر گرفتن رویکرد مدیریتی و استفاده از دو روش لغت کاوی و معنا کاوی به صورت ترکیبی و ضمن مراجعه مکرر به فراز های نامه و توجه به پیشنهاد خبرگان در بازنگری نهایی و بررسی دقیق تر نکات کلیدی مربوط به فرازها، تعداد کدها به 1200 مورد وبعد از شناسایی مفاهیم، « شاخصهای مدیریتی منبعث از نامه امام علی (ع)»  مقوله­ها­ی 18 گانه­ی مدل ظاهر و استخراج گردیدند. در نهایت وپس از مقایسه مداوم مقوله­ها در مرحله قبل، محورهای­ها­ی 5 گانه­ی مدل «ارکان، ابعاد، رفتارها، ماهیّت، انواع ومصادیق مدیریت»ظاهر و استخراج گردیدند.

 استاد دانشگاه به کتاب در دست چاپ خود در قالب چهار جلد و تحت عناوین  «الگوی اداره در نهج البلاغه» «ویژگیها و وظایف مدیران در نهج البلاغه» «رفتار شناسی مدیران در نهج البلاغه »« نوع شناسی و مصادیق مدیریت در نهج البلاغه» اشاره کردند  وبیان کردند که در یک جمع بندی، می توان مجموعه مطالب را جلوه ای از «مدیریت دینی» تلقی نمود. عنوان کلی فوق، شامل چند مبحث مجزاودرعین حال مرتبط با عناوین: «الگوی اداره»، «ویژگیها و وظایف مدیران»، «رفتار شناسی مدیران» و «نوع شناسی و مصادیق مدیریت» می باشد که به دلیل گستردگی وتنوع ونیز استقلال موضوعی، قابلیت ارائه به  صورت بحثی مستقل را دارد.

ودرادامۀ نشست ، حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی آقا پیروزضمن تشکر از کار ارزشمند آقای امیری، نقد هایی را مطرح نمودند .

ودر پایان نشست دکتر علی نقی امیری ضمن پاسخ به پرسش های ناقد وپژوهشگران وحضار محترم ابراز امیدواری کردند که با برگزاری این گونه  نشست ها، مباحث مدیریت اسلامی توسعه وتعمیق یابد.

Reply

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.